Over ons...

Linda Riemsdijk

eigenaar, trainer, lichaamsgericht gezins- en traumatherapeut


Gezins- en traumatherapie zijn voor mij in de afgelopen jaren een onlosmakelijke combinatie geworden. Al jaren zie ik als systeemtherapeut gezinnen in mijn praktijk met soms destructieve niet-werkende patronen; het onvermogen deze patronen te doorbreken en het verdriet en de pijn die daarmee samengaan. Sinds mijn verdiepte kennis over problematische hechting en (ontwikkelings)trauma en het in veel gevallen ten grondslag liggen aan de niet-werkende patronen ben ik mijn werk anders gaan inrichten. 


De taal van ons lichaam leert ons waar we blokkeren en vastlopen in oude overlevingsmechanismen. Mechanismen die ons weerhouden écht in contact met onszelf en dus de ander te kunnen zijn. Contact dat noodzakelijk is om verbindingen weer te herstellen......... 

"De training is een goede mix van theorie en praktijk. Het heeft mij geholpen meer gewaar te worden van mijn lichaam, waardoor ik in therapeutische sessies deze gewaarwordingen kon inzetten. Ook zijn de oefeningen die tijdens de cursusdagen worden gedaan vaak meteen bruikbaar in mijn praktijk. Heel waardevol! Binnen de groep creëert Linda een veilige setting, zodat je wordt aangemoedigd om het geleerde zelf in de praktijk te ervaren." (klinisch psycholoog en therapeut)

"Ondanks de ervaringen die ik in mijn werk als Gezinshuisouder al op het gebied van trauma en hechting heb opgedaan, levert dit me nog beter inzicht op in hoe trauma en hechting met elkaar samenhangen en hoe belangrijk het is om goed in te kunnen steken. Er echt zijn, aansluiten bij wat er is op dat moment zonder oordeel. Veel meer voelen en ervaren met je lijf dan bedenken wat moet met je hoofd." (S. Gezinshuisouder LVB)

"De manier van les geven en contact als therapeut heb ik als erg aangenaam ervaren. Linda heeft een grote dosis kennis, die meteen in de praktijk herkenning geeft en nieuwsgierig maakt naar meer daar van. De lijn in de lesdag is boeiend en mooi afwisselend met oefeningen om de kennis in de praktijk te kunnen inzetten. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar. En de lesdag bracht me bij de kern waarom ik in de hulpverlening wil werken. Ik wil zeker in de toekomst nog vaker training bij Linda volgen." M. Zomerhuis, POH GGZ