Linda Riemsdijk

eigenaar, trainer, lichaamsgericht gezins- en traumatherapeut


Gezins- en traumatherapie zijn voor mij in de afgelopen jaren een onlosmakelijke combinatie geworden. Al jaren zie ik als systeemtherapeut gezinnen in mijn praktijk met soms destructieve niet-werkende patronen; het onvermogen deze patronen te doorbreken en het verdriet en de pijn die daarmee samengaan. Sinds mijn verdiepte kennis over problematische hechting en (ontwikkelings)trauma en het in veel gevallen ten grondslag liggen aan de niet-werkende patronen ben ik mijn werk anders gaan inrichten.

De taal van ons lichaam leert ons waar we blokkeren en vastlopen in oude overlevingsmechanismen. Mechanismen die ons weerhouden écht in contact met onszelf en dus de ander te kunnen zijn. Contact dat noodzakelijk is om verbindingen weer te herstellen......... 

......... Uitgaande van de veerkracht en het zelfgenezend vermogen waar we in onze kern allemaal over beschikken, welke we leren kennen door naar de taal van ons lichaam te luisteren, leert elk individu en daarmee elk gezinslid weer zeggenschap krijgen over zijn eigen lijf en daarmee leven. Via de vernieuwde verbinding met jezelf weer verbinding met de ander maken.

De kracht van deze manier van werken wordt ruim door de (neuro)wetenschap ondersteund, maar nog belangrijker, door mijn cliënten en eerdere cursisten als helpend ervaren. En het is de kracht van dit werk welke ik hoop over te dragen in mijn trainingen en andere activiteiten.

Op dit moment tref ik helaas nog steeds beperkte kennis in het onderwijs en werkveld over hechting en trauma en de effecten hiervan op individuen en hun relaties. Deels wordt dit beïnvloed door de inrichting van het Nederlandse zorgsysteem waarbij een diagnose noodzakelijk is voor er hulp geboden kan worden. Wat soms voor schrijnende situaties zorgt; ondanks professionals en (zorg)instellingen die hun uiterste best doen de juiste hulp te bieden en steeds weer antwoorden te vinden.
Het Centrum voor Hechting en Trauma heeft een eigen manier ontwikkeld om professionals in hun streven naar werken vanuit kracht en verbinding te ondersteunen.
Geen kant-en-klare oplossingen, maar een afgestemd product of traject passend bij de vraag die er ligt.

Interesse? bel 06-57722062 of mail: info@centrumvoorhechtingentrauma.nl

Mijn therapiepraktijk is te vinden onder www.praktijkkindengezin.com