Ons aanbod

Het centrum voor hechting en trauma verzorgt naast een basistraining, trainingen en nascholingen op maat, die speciaal worden afgestemd op de vraag en wensen van de  professionals binnen uw organisatie.

Trainingen o.a. voor (jeugd)hulpverleners, therapeuten, jeugdzorgwerkers, pleegzorgwerkers, ambulant begeleiders, gezinshuisouders, maar ook voor het onderwijs, etc.
Tevens ter professionalisering, bevordering van uw persoonlijke groei en verbetering van uw effectiviteit.

Je zoekt verdieping en professionalisering. Dan is één van onze verdiepings- of professionaliseringstrainingen of -workshops iets voor jou.

Centrum voor Hechting en Trauma biedt trainingen en workshops op het gebied van:

  • trauma-therapie voor volwassenen en kinderen
  • lichaamswerk
  • neuro-affectieve ontwikkelingspsychologie
  • hechtingsproblematiek en herstel van veilige hechting


Hieronder vindt u het volledige aanbod:

Basistraining

8-daagse training 'Gehechtheid en Trauma; taal van het lichaam.' 

Training voor professionele en persoonlijke verdieping als het gaat om werken met stress, (ontwikkelings)trauma, gehechtheidsproblemen en rol van de taal van het lichaam. Leren werken op het niveau van het zenuwstelsel.


Teamtraining & Teamcoaching

Centrum voor hechting en trauma staat garant voor interactieve trainingen die naast groei en ontwikkeling van de professional ook veel aandacht besteden aan de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.

Het programma zal altijd op maat en in overleg worden afgestemd op de vraag van uw organisatie. 


Workshops, Lezingen & Masterclasses

Een dagdeel, meerdere dagen of avondlezing. Kijk hier voor het wisselende aanbod:
- Hechtingsgerichte gezinstherapie
- Gehechtheid en Trauma; de taal van het lichaam
- Belang van het lichaam bij traumawerk
- Neuroaffectieve ontwikkelingspsychologie
- etc...

Consultatie, Advies, Begeleiding & Supervisie 

Voor therapeuten, hulpverleners, scholen, huisartsen, pleegouders en gezinshuisouders. 

Casuïstiek bespreking, trajectbegeleiding, advisering.
Eenmalig of meermalig, op individuele basis of voor een teamconsultatie.


Deelneemster 8-daagse training:
"De manier van les geven en contact als therapeut heb ik als erg aangenaam ervaren. Linda heeft een grote dosis kennis, die meteen in de praktijk herkenning geeft en nieuwsgierig maakt naar meer daar van. De lijn in de lesdag is boeiend en mooi afwisselend met oefeningen om de kennis in de praktijk te kunnen inzetten. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar. En de lesdag bracht me bij de kern waarom ik in de hulpverlening wil werken. Ik wil zeker in de toekomst nog vaker training bij Linda volgen." M.Zomerhuis (bron: aanbeveling Linkedin)


Leger des Heils

Voor het onderdeel Pleegzorg van Leger des Heils Apeldoorn en stichting Timon verzorg ik jaarlijks de pleegouder-nascholingsavonden.


RIWIS 

Voor de hulpverleners van de moeder-kindhuizen en ambulant werkenden in Apeldoorn bied ik een training over hechting om de afstemming op de jonge moeders met psychiatrische problematiek en hun baby's beter af te stemmen. 


Deelneemster 8-daagse training:

"De training is een goede mix van theorie en praktijk. Het heeft mij geholpen meer gewaar te worden van mijn lichaam, waardoor ik in therapeutische sessies deze gewaarwordingen kon inzetten. Ook zijn de oefeningen die tijdens de cursusdagen worden gedaan vaak meteen bruikbaar in mijn praktijk. Heel waardevol! Binnen de groep creëert Linda een veilige setting, zodat je wordt aangemoedigd om het geleerde zelf in de praktijk te ervaren." 
(A. v.d. Berg. Klinisch psycholoog en therapeut)